De zelfstandigen in de bouw worden vaak te laat betaald

U heeft natuurlijk regelmatig een opdracht als ZZP’er in de bouw. Misschien werkt u voor grotere projecten, of wellicht heeft u particuliere klanten. In beide gevallen is het in de bouw heel gebruikelijk om eerst de diensten te leveren en vervolgens te factureren. Dit is nu eenmaal de manier waarop het werkt in de bouw. Er is op zich niets mis mee, want mensen verwachten dit ook.

U loopt in veel gevallen echter een beetje achter de feiten aan, zeker wanneer een klant niet op tijd betaald. De betalingstermijn is in veel gevallen 14 of 30 dagen. Wanneer mensen te laat betalen, kost u dit geld. Ten eerste heeft u natuurlijk ook gewoon lopende kosten. En u heeft waarschijnlijk ook kosten gemaakt om de opdracht uit te voeren. Het is dus van belang dat mensen gewoon op tijd betalen. Gebeurd dat niet, dan kunt u eens kijken naar verschillende opties. U staat namelijk gewoon in uw recht.

werken in de bouw

Uw eerste optie is natuurlijk om zelf achter het geld aan te gaan. Misschien heeft u dit al gedaan en bleek het niet zo’n succes. U bent over het algemeen nog redelijk mild tegen een klant, u wilt de relatie natuurlijk niet verstoren. U wilt het geld natuurlijk nog steeds ontvangen. Sommige ondernemers kiezen er ook voor om dit stukje uit te besteden.

Een incasso traject kan worden opgestart en zo gaat dus een derde partij zich ermee bemoeien. U kunt het incassobureau inschakelen of voor een deurwaarder kiezen. Deze mensen specialiseren zich dus in het incasseren van rekeningen en hebben een bewezen systeem dat ervoor zorgt dat facturen betaald worden. Dit kan soms zelfs op no cure no pay basis gedaan worden.

Als u openstaande rekeningen heeft, dan kan dit ervoor zorgen dat u stress heeft. Want u heeft de goederen of diensten immers al geleverd. Deze stress is heel begrijpelijk. Helaas is het betalingsmoraal in Nederland de laatste jaren flink gedaald, mogelijk speelt de crisis hier een rol in. Als u deze stress wilt verminderen kan het een prettig idee zijn dat professionals met uw vorderingen bezig zijn. Het is dus zeker het overwegen waard om dit stukje van uw debiteuren beheer uit te besteden.