Energiekosten drukken met warmtepompboiler in uw woning

Als er in een woning veel gebruik gemaakt wordt van warm water, dan kan dit de energierekening flink verhogen. Het water wordt namelijk doorgaans opgewarmd middels aardgas. Dit is een kostbare fossiele brandstof. Er zijn diverse opties om deze kosten te verlagen. Natuurlijk kan er gekozen worden voor een nieuwer type CV ketel, welke minder verbruikt. Ook is er zoiets als een zonneboiler.

Er zijn echter ook zogenaamde warmtepompboiler welke voor warm water kunnen zorgen. Deze apparaten zijn vaak interessant om te laten plaatsen, omdat er gebruikt wordt gemaakt van de warme lucht om het water op te warmen. En dus niet van een (dure) fossiele brandstof zoals bij aardgas het geval is.

wamrtepompboiler

Met een warmtepompboiler kunt u tot wel 75% energie besparen, dat is dus een flinke besparing die het extra interessant maakt. De installatie bedrijven die deze warmtepompen leveren kunnen vaak een goede berekening voor u maken voor hoeveel u ongeveer zult gaan besparen. Dat is van een aantal zaken afhankelijk, maar zeker eens interessant om meer over te weten te komen.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Het apparaat kan warmte onttrekken uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat vervolgens door een warmtewisselaar en een compressor, zo wordt er namelijk een hogere temperatuur bereikt. Hier gaat het nogmaals door een tweede warmtewisselaar en wordt de warmte aan het water afgegeven wat in het boilervat aanwezig is.

Zo kan er in de woning gebruik gemaakt worden van warm water, zonder dat er hoge kosten zijn. Een warmtepompboiler verbruikt veel minder stroom dan een elektrische boiler doet, tot wel 75%. Dit systeem combineert met zonnepanelen, kunnen een flinke besparing opleveren voor uw woning. Natuurlijk is het een investering die zichzelf terug moet verdienen, maar zodra dat gedaan is zal alle energie kosteloos zijn.