Oude ketel vervangen voor nieuwe condensatieketel

Er zijn vele redenen te bedenken om een oude ketel te vervangen, maar het komt er vaak op neer dat mensen dit in een nood situatie doen. De kachel slaat bijvoorbeeld niet meer aan (dat zal natuurlijk altijd gebeuren als u deze het hardste nodig heeft). Het is natuurlijk wel te begrijpen waarom de ketel vaak vervangen wordt in tijden dat deze het niet meer doet.

condensatieketel

Er is nood aan de man en zonder verwarming verder gaan is natuurlijk geen optie. Een reparatie kan soms natuurlijk ook interessant zijn, maar er moet dan wel goed gekeken worden naar de economische waarde van de ketel. Als de ketel ouder dan 15 jaar is, dan is het vaak een beter idee om deze te vervangen voor een nieuw model. De reparatie kan natuurlijk zeker ook overwogen worden, maar is wel iets dat geen zekerheid biedt. De ketel kan er binnen een paar maanden weer mee ophouden. Bij een nieuwe ketel heeft u hier geen zorgen over, er zit vaak zelfs 2 jaar garantie op de ketel.

Meer voordelen

Een mooie nieuwe ketel in uw woning hebben hangen is natuurlijk altijd wel fijn, maar het is niet het enigste voordeel. Het verbruik van de ketel speelt ook een grote rol. Nieuwere modellen zijn altijd HR ketels, ook wel condensatieketels genoemd. Deze nieuwe type ketels verbruiken veel minder dan uw oude ketel deed. Dat ziet u dus terug op uw energierekening. Bij een vergelijkbaar verbruik zullen uw kosten gaan dalen. Met een hoog rendement tot wel 109& weet u zeker dat u geen dure gaskosten verspild. Dat zou immers zonde zijn van het geld.

Ketel kopen op afbetaling als er niet direct geld beschikbaar is

Een nieuwe ketel moet natuurlijk worden aangeschaft. Gemiddeld kost een ketel tussen de €1000 – €2000. Dit is natuurlijk een vrij breed spectrum, maar het is afhankelijk van het vermogen van de ketel en het merk. Natuurlijk zal niet iedereen dit geld direct beschikbaar hebben. Veel bedrijven bieden dan ook de mogelijkheid om de ketel op afbetaling aan te schaffen. Dat is natuurlijk niet ideaal, want u betaald dan wel rente, maar het biedt een mogelijkheid om toch een ketel te laten plaatsen.